به گزارش شهرآرانیوز، در ادامه پاسخ به چند پرسش از مخاطبان را بخوانید.
در این فرض، ابتدا باید به انحصار وراثت اقدام کرد. پس از مشخص شدن ورثه و نسبت سهمشان، هرکدام از ورثه میتواند به استعلام اموال متوفی اقدام کند تا وضعیت ماترک مشخص شود. چه بسا امکان دارد مالی به نام متوفی بوده باشد و ورثه از وجود آن بیاطلاع باشند یا مشابه سؤال، اموالی که قبلا در مالکیت متوفی بوده است در زمان حیات وی به نام دیگری منتقل شده باشد. بنابراین بهترین راه استعلام اموال خواهد بود.
پس از فوت، هر کدام از ورثه میتواند به درخواست صدور انحصار وراثت و پس از آن به دادخواست تقسیم اموال اقدام کند. هر فردی میتواند به یکسوم اموال خود به هر نحوی و اندازهای وصیت کند.
در واقع وصیتنامه با آنچه عموم مردم تصور میکنند متفاوت است. یعنی برای تقسیم اموال بهجامانده از متوفی، قوانین مربوط به ارث جاری میشود و وصیت جدا از این موارد است. برای نمونه، فرد در وصیتنامه میتواند تا یک سوم اموال خود را به هر فردی واگذار کند.
این فرد میتواند از اقوام وی یا حتی فردی غریبه باشد اما درباره بیش از یکسوم هر وصیتی داشته باشد قابلیت اجرا ندارد. بنابراین پس از فوت، اموال متوفی بر اساس وصیتنامهای که مطابق قانون تنظیم شده باشد قابلیت اجرا و تقسیم دارد. بیشتر از آن باید مطابق قوانین ارث به نسبت سهم هر فرد تقسیم شود.